Opis produktu
SiS REGO Rapid Recovery zawiera mieszankę łatwo przyswajalnych węglowodanów, białka, elektrolitów z witaminami i minerałami, składających się na kompletny produkt, pozwalający na szybką regenerację. Do spożycia bezpośrednio po treningu. Szybko uzupełnia zapasy glikogenu i zaopatruje organizm w białka, pomagając uzyskać jak najwięcej z treningu i przygotować się do następnej sesji.
Sposób użycia: dodać 50 g (ok. 3 pełne miarki) do 500 ml wody i dobrze zamieszać. Produkt przeznaczony do spożycia w ciągu 30 minut po aktywności fizycznej. Nie jest przeznaczony do mieszania z mlekiem, gdyż obniży to szybkość przyswajania.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Opakowanie: 500g wystarcza do przygotowania 10 porcji po 50g.
Masa netto: 500g.
Smak: truskawkowy.
Wartość odżywcza | w 100g produktu | w porcji 50g |
Wartość energetyczna | 1564kJ / 368kcal | 782kJ / 184kcal |
Tłuszcz | 2,6 g | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,2 g |
Węglowodany | 46 g | 23 g |
w tym cukry | 10 g | 5,1 g |
Błonnik | 0,6 g | 0,3 g |
Białko | 40 g | 20 g |
Sól | 1 g | 0,5 g |
Składniki: mieszanka węglowodanów (46%) (maltodekstryna (z kukurydzy), fruktoza), białko (46%) (izolat białka sojowego), elektrolity (3%) (chlorek sodu, chlorek potasu, mleczan wapnia, tlenek magnezu), naturalne dodatki smakowe, L-leucyna, emulgator (lecytyna sojowa), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), barwnik (czerwień buraczana), witaminy i składniki mineralne (kwas askorbinowy, nikotynamid, octan alfa-tokoferylu, fosforan żelaza, siarczan cynku, pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, monoazotan tiaminy, cytrynian wapnia, kwas foliowy, jodek potasu, biotyna, witamina D3, cyjankobalamina), substancja słodząca (sukraloza). Zawiera: soję. Produkt odpowiedni dla wegetarian.