Wyszukiwarka

Olimp Whey Protein Complex 100% (czekolada) - 700g

Cena:51.50
Kod:OL-WPCZ-700
Do koszyka - +

Olimp Whey Protein Complex 100%

Suplement diety

 

 

 

Olimp Whey Protein Complex 100% - wysokobiałkowy koncentrat w proszku. Kompozycja najwyższej jakości ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC i izolatu białek serwatkowych WPI-CFM® w formie instant. Preparat przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do rozwoju masy mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.

 

 

 

Zalecana dzienna porcja: 1-3 porcji dziennie – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję preparatu (35 g = 1 miarka) rozpuścić w 150 ml* wody. Spożyć zaraz po przygotowaniu.

*Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.

 

 

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci! Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.

 

 

 

Opakowanie: 700g wystarcza do przygotowania 20 porcji po 35g.

 

Masa netto: 700g.

 

Smak: czekoladowy.

 

 

 

Wartość odżywcza1 porcja (35g)2 porcje (70g)3 porcje (105g)100g
Wartość energetyczna566kJ / 134kcal1137kJ / 267kcal1698kJ / 401kcal1624kJ / 382kcal
Tłuszcz1,5 g2,9 g4,4 g4,2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,2 g0,5 g0,7 g0,7 g
Węglowodany3,9 g7,7 g12 g11 g
w tym cukry1,4 g2,8 g4,2 g4 g
Białko26 g53 g79 g75 g
Sól0,30 g0,60 g0,90 g0,86 g

 

 

 

Składniki: 95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); emulgator – lecytyny (z soi); sól, barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).

(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).  Produkt może zawierać orzeszki ziemne (arachidowe).