Wyszukiwarka

Enervit Performance Bar (kakao) - 2 x 30g

Cena:10.50
Kod:EN-DU-K
Do koszyka - +

UWAGA - kupując 1 sztukę otrzymasz zestaw składający się z 2 batonów!

 

Enervit Performance Bar jest idealną mieszanką węglowodanów. Zawiera potas, magnez, witaminę B oraz tiaminę. Jest lekkostrawny ponieważ zawiera mniej niż 5% tłuszczu, dlatego może być z łatwością zjedzony podczas zawodów. Idealnie nadaje się też do stosowania przed lub po wysiłku do regeneracji.

 

Sposób użycia: 1-2 porcje dziennie (1 porcja=60g) podczas ćwiczeń, popić odpowiednią ilością wody.

 

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.

 

Masa netto: 2x 30g.

 

Smak: kakao.

 

 

Wartości odżywcze100 gporcja 2x30 g*100% RWS
Wartość energetyczna1446kJ / 342kcal854kJ / 202 kcal 
Tłuszcz4,8 g2,9 g 
w tym nasycone kwasy tłuszczowe1,4 g0,8 g 
Węglowodany54 g32 g 
w tym cukry36 g22 g 
Białko19 g11 g 
Sól0,25 g0,15 g 
Tiamina0,28 mg0,17 mg25/15
Witamina B60,35 mg0,21 mg25/15
Potas500 mg300 mg25/15
Magnez120 mg72 mg32/19

 * - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.

 

Składniki: syrop glukozowo-fruktozowy (16,5%), białko mleka (11,6%), maltodekstryna (9,2%), syrop fruktozowy (9%), odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza (7,5%), skrobia z tapioki, posiekane i powlekane w cukrze migdały (migdały, cukier), alkalizowane kakao w proszku (kakao w proszku, regulator kwasowości: węglan potasu, wanilia) (6,3%), płatki owsiane, mleko skondensowane, sproszkowane białko jaj, ekstrakt słodowy (z jęczmienia), aromat, błonnik kakaowy (1%), cytrynian magnezu, pasta z orzechów laskowych, cytrynian potasu, glukonian potasu, przeciwutleniacz: ekstrakt bogaty w tokoferol, mikrokapsułkowana witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), chlorowodorek tiaminy. Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarza się sezam, nasiona i orzechy.