Opis produktu
Sante Migdały
Migdały są zaliczane do superżywności ze względu na bogactwo cennych składników odżywczych. Migdały Sante dostarczają: witaminy E, witamin z grupy B, wielu minerałów, błonnika i białka. To znakomita alternatywa dla innych przekąsek. Migdały Sante są polecane wszystkim osobom, które chcą zadbać o prawidłową, urozmaiconą i smaczną dietę. Stanowią ważny element diety wegetariańskiej.
- naturalnie wysoka zawartość witaminy E,
- naturalnie wysoka zawartość witamin z grupy B: B2 (ryboflawiny) i B3 (niacyny),
- źródło kwasu foliowego i witaminy B1 (tiaminy)
- naturalnie wysoka zawartość: magnezu, fosforu, potasu, żelaza, wapnia i cynku,
- wysoka zawartość błonnika,
- naturalne źródło białka.
Migdały Sante to migdały łuskane – są gotowe do spożycia od razu po otwarciu opakowania. Sprawdzą się jako smakowita przekąska do chrupania między posiłkami – w domu, w pracy, w podróży. Stanowią wspaniały dodatek domowych wypieków i deserów. Migdały łuskane to produkt, po który często sięgają kobiety w ciąży.
Nowość! Praktyczne opakowanie ze struną dla Twojej wygody i dłuższego zachowania świeżości produktu! Struna umożliwia łatwe i skuteczne zamknięcie opakowania – bakalie nie wysypią się ani nie zawilgotnieją. To duże ułatwienie w kuchni, w pracy i w podróży. Teraz bakalie Sante możesz wziąć ze sobą gdzie tylko chcesz!
Masa netto: 100g.
Wartości odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 2511kJ / 607kcal |
Tłuszcz | 51 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,1 g |
Węglowodany | 6,6 g |
w tym cukry | 6,6 g |
Błonnik | 13 g |
Białko | 24 g |
Sól | <0,01 g |
Witamina E | 26 mg (217%*) |
Tiamina | 0,25 mg (23%*) |
Ryboflawina (Wit. B2) | 0,7 mg (50%*) |
Niacyna | 6,8 mg (43%*) |
Kwas foliowy | 48 μg (24%*) |
Potas | 740 mg (37%*) |
Wapń | 276 mg (35%*) |
Fosfor | 490 mg (70%*) |
Magnez | 278 mg (74%*) |
Żelazo | 5,2 mg (37%*) |
Cynk | 3,3 mg (33%*) |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia dla osoby dorosłej.
Składniki: migdały łuskane. Produkt może zawierać gluten, mleko, soję, orzeszki arachidowe oraz inne orzechy.