Opis produktu
LYOFOOD Cream of mushroom soup with gorgonzola and pasta - Zupa krem grzybowa z Gorgonzolą i makaronem.
LEŚNE SKARBY - ZUPA GRZYBOWA!
Bogaty aromat różnych, grzybów leśnych, połączony z delikatnymi warzywami, to świetna kompozycja kremowej zupy.
Posiłki LYOFOOD są gotowane przed liofilizacją. Produkty LYOFOOD to 100% naturalnych składników: bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów!
Sposób przygotowania:
1. Urwij używając nacięcia nad struną.
2. Usuń torebkę z pochłaniaczem tlenu!
3. Dodaj 333 ml (ok. 1,3 szklanki) gorącej, przegotowanej wody - patrz linia pomocnicza.
4. Dobrze zamieszaj.
5. Zamknij zip i odczekaj 10 minut.
6. Urwij używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie.
Masa netto: 37g / 370g (gotowe danie po dodaniu wody).
Rodzaj: zupa-krem grzybowy.
Wartość odżywcza | 100 g | 37 g |
Wartość energetyczna | 1689kJ / 402kcal | 1098kJ / 261kcal |
Tłuszcz | 11 g | 7,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,8 g | 4,4 g |
Węglowodany | 53 g | 34 g |
w tym cukry | 7,5 g | 4,9 g |
Błonnik | 9 g | 5,9 g |
Białko | 19 g | 12 g |
Sól | 3,5 g | 2,3 g |
Składniki: makaron (semolina z pszenicy) 34%, pieczarki 23%, cebula, marchew, grzyby (borowiki, podgrzybek) 7%, śmietana, grzyby suszone (borowik, podgrzybek) 3%, ser Gorgonzpla (ChNP) 3%, natka pietruszki, sól.