Opis produktu
LYOFOOD Mexican-style scrambled eggs - Jajecznica meksykańska.
KRÓL WSZYSTKICH ŚNIADAŃ!
To danie jest z ludźmi od wieków. Od starożytnych Rzymian przez średniowiecznych rycerzy, kowbojów na dzikim zachodzie i dziewiętnastowiecznych dżentelmenów, aż po dziś dzień przyrządzamy jajka, aby rozpocząć dzień. Jajecznica LYOFOOD jest wzbogacona o kilka odżywczych składników, w tym czerwoną fasolę, kozi ser i kukurydzę, aby zapewnić dodatkową energię.
To śniadanie jest szczególnie polecane, jeśli masz opory nosić w plecaku świeże jajka:)
Posiłki LYOFOOD są gotowane przed liofilizacją. Produkty LYOFOOD to 100% naturalnych składników: bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów!
Sposób przygotowania:
1. Urwij używając nacięcia nad struną.
2. Usuń torebkę z pochłaniaczem tlenu!
3. Dodaj 195 ml (ok. 0,8 szklanki) gorącej, przegotowanej wody - patrz linia pomocnicza.
4. Dobrze zamieszaj.
5. Zamknij zip i odczekaj 10 minut.
6. Urwij używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie.
Masa netto: 75g / 270g (gotowe danie po dodaniu wody).
Rodzaj: jajecznica meksykańska.
Wartość odżywcza | 100 g | 75 g |
Wartość energetyczna | 1928kJ / 462kcal | 1446kJ / 347kcal |
Tłuszcz | 21,60 g | 16,20 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,50 g | 6,38 g |
Węglowodany | 30,00 g | 22,50 g |
w tym cukry | 9,50 g | 7,10 g |
Błonnik | 7,50 g | 5,60 g |
Białko | 32,90 g | 24,70 g |
Sól | 2,35 g | 1,76 g |
Składniki: masa jajowa (jaja, kwas cytrynowy) 44%, papryka czerwona 14%, cebula 13%, fasola czerwona 12%, kukurydza, ser (mleko owcze, sól, podpuszczka), oliwa z oliwek, liście kolendry, papryczka chili, sól, czosnek.