Wyszukiwarka

Sante Sól Himalajska Gruboziarnista Różowa - 350g

Cena:3.50
Kod:ST-SHG-350
Do koszyka - +

Sante Sól himalajska gruboziarnista różowa

 

Sól himalajska jest uznawana za najszlachetniejszy i najczystszy rodzaj soli na Ziemi. Wydobywana ręcznie u podnóża Himalajów w Pakistanie, z dawnych złóż soli morskiej, zachwyca krystaliczną strukturą, różową barwą i delikatnym smakiem. Sól himalajska gruboziarnista Sante to produkt, który wyróżnia się na rynku:

 

- jest to sól nierafinowana, czyli nieoczyszczana chemicznie,

- jest naturalnie różowa – nie jest barwiona sztucznie ani nie jest wybielana,

- została wzbogacona w jod, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy i układu nerwowego oraz w prawidłowej produkcji hormonów przez tarczycę (w ramach prawidłowo zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia).

 

 

Sól himalajska zwana „różowym diamentem” to niezastąpiona przyprawa w zdrowej kuchni. Zawiera nie tylko chlorek sodu (podstawowy składnik soli), lecz także aż 84 pierwiastki w formie śladowej. Kiedyś mogły z niej korzystać wyłącznie rodziny królewskie, dziś można cieszyć się jej walorami każdego dnia. Sól himalajska:

 

- wspaniale wydobywa smak, barwę i aromat potraw,

- pozwala na przygotowanie wyszukanych dań, jak np. ryba w soli,

- może być składnikiem domowych napojów izotonicznych,

- można dodać ją do kąpieli w domowym SPA.

 

 

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5g (łyżeczka). Zalecenia te dotyczą soli ze wszystkich źródeł - dodawanej do potraw i znajdujących się w produktach. 

 

Masa netto: 350g.

 

Rodzaj: sól himalajska różowa.

 

 

 

Wartość odżywcza100g
Wartość energetyczna0kJ / 0kcal
Tłuszcz0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe0 g
Węglowodany0 g
w tym cukry0 g
Błonnik0 g
Białko0 g
Sól98 g
Jod2313 µg (1542%*)

 * - Referencyjna Wartość Spożycia dla osoby dorosłej.

 

 

Składniki: sól himalajska jodowana (sól himalajska, substancja wzbogacająca: jodan potasu).

 

Zawartość jodanu potasu 3,9 +/- 1,3 mg / 100 g soli.