Opis produktu
LYOFOOD Mac & Cheese
LIOFILIZOWANY MAKARON Z SEREM
Makaron z serem - to nie takie proste! Mac&Cheese w naszym wydaniu nie może być banalne. Klasyczny angielski Cheddar w towarzystwie włoskiego Pecorino Romano i szwajcarskiego Gruyère to istna uczta dla miłośników sosów serowych. Kremową konsystencję i wzajemnie przenikające się smaki dopełnia pyszny pszenny makaron.
Posiłki LYOFOOD są gotowane przed liofilizacją. To 100% naturalnych składników: bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów!
Posiłki LYOFOOD produkowane są w Polsce.
Sposób przygotowania:
1. Urwij używając nacięcia nad struną.
2. Usuń torebkę z pochłaniaczem tlenu!
3. Dodaj 240 ml gorącej, przegotowanej wody - patrz linia pomocnicza w środku opakowania.
4. Dobrze zamieszaj.
5. Zamknij zip i odczekaj 9 minut.
6. Urwij używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie.
Masa netto: 130g / 370g (gotowe danie po dodaniu wody).
Rodzaj: liofilizowany makaron z serem.
Wartości odżywcze | 100 g | 130 g |
Wartość energetyczna | 2036kJ / 486kcal | 2634kJ / 629kcal |
Tłuszcze | 22 g | 29 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 15 g | 20 g |
Węglowodany | 49 g | 64 g |
w tym cukry | 5 g | 6,5 g |
Błonnik | 2,8 g | 3,6 g |
Białko | 21 g | 27 g |
Sól | 1,45 g | 1,9 g |
Składniki: makaron (semolina z pszenicy) 55% pochodzenie Polska, mleko 27%, ser Cheddar 8%, ser Pecorino Romano (PDO) 3,5%, mąka ziemniaczana, ser Gruyère 1,5%, masło, cebula, sól, przyprawy.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.