Wyszukiwarka

Hammer Nutrition Gel Banana - 33g

Cena:9.99
Kod:HM-GE-BA
Do koszyka - +

Hammer Gel Banana - bananowy żel energetyczny na bazie maltodekstryny i specjalnej mieszanki Energy Smart (sok winogronowy i dekstryna ryżowa) oraz kulturyzowanej dekstrozy i aminokwasami (L-leucyna, L-alanina, L-walina, L-izoleucyna).

Suplement diety

 

Firma Hammer od ponad 30 lat tworzy najskuteczniejsze żele energetyczne. W przeciwieństwie do innych podobnie wyglądających produktów dostępnych na rynku, złożone węglowodany Hammer Gel, całkowicie naturalne składniki i formuła równoważąca pH są łatwo przyswajalne i zapewniają szybko działającą, ale długotrwałą energię w wygodnej, smacznej, skoncentrowanej formie. Dodatek aminokwasów rozgałęzionych pomaga zapobiegać rozpadowi tkanki mięśniowej, jednocześnie zmniejszając zmęczenie. 

 

- Solidna, trwała energia,

- Bez dodatku cukru,

- Lekkostrawny, bez zaburzeń żołądkowo-jelitowych.

 

Zalecana dzienna porcja: 1 saszetka 15 minut przed aktywnością fizyczną, potem 1 saszetka na każde 30-45 minut w trakcie wysiłku. Popijać obficie wodą. Zalecana maksymalna porcja do spożycia w ciągu dnia: 10 saszetek.

 

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt jest przeznaczony dla osób dorosłych. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.

 

Masa netto: 33 g.

 

Smak: bananowy.

 

Wartości odżywcze100 g1 saszetka (33g)RWS*
Wartość energetyczna1142kJ / 273kcal377kJ / 90kcal5%
Tłuszcze0 g0 g0%
w tym nasycone kwasy tłuszczowe0 g0 g0%
Węglowodany67 g22 g8%
w tym cukry6,1 g2 g2%
Białko0 g0 g0%
Sól0,18 g0,06 g0%

 * - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.

 

Składniki: maltodekstryna, woda, banany (10,2%), Energy Smart® (sok winogronowy, dekstryna ryżowa), kulturyzowana dekstroza, sól, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), L-leucyna, L-alanina, L-walina, chlorek potasu (substancja pomocnicza), L-izoleucyna. W zakładzie produkcyjnym są przetwarzane inne substancje alergenne (jaja, ryba, nabiał, soja i pszenica).