Opis produktu
Sponser Protein 36 - baton białkowo-węglowodanowy w polewie czekoladowej o smaku waniliowym. Zawiera polidekstroze i substancje słodzące.
PROTEIN SPONSER® jest bogaty w błonnik, zawiera 36% białka i 26% węglowodanów. Idealnie nadaje się do regeneracji po sporcie, jak również stanowi smaczną przekąskę. Hydrolizat białka pszenicy, białka mleka i soi wspierają rozwój i utrzymanie mięśni.
- Baton białkowo-węglowodanowy zawierający 36% białka
- Na bazie białka mleka i hydrolizatu białka pszenicy
- Niskocukrowy, bogaty w błonnik
- W czekoladzie
Sposób użycia: 1 baton po wysiłku fizycznym. Nadmierne spożycie może prowadzić do efektów przeczyszczających.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się jest niezbędny dla zachowania zdrowia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 50 g.
Smak: waniliowy.
Wartości odżywcze | Na 100 g | Na porcję 50 g |
Wartość energetyczna | 1618kJ / 387kcal | 809kJ / 193kcal |
Tłuszcz | 16 g | 8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,6 g | 4,3 g |
Węglowodany | 26 g | 13 g |
- w tym cukry | 9,1 g | 4,5 g |
Błonnik | 16 g | 7,8 g |
Białko | 6,4 g | 3,2 g |
Sól | 0,64 g | 18 g |
Składniki: hydrolizat białka pszenicy 18%, czekolada 18% (cukier, masa kakaowa, masło kakowe, emulgator lecytyna sojowa), białko sojowe, substancja utrzymująca: wilgoć glicerol, tłuszcz palmowy, substancja wypełniająca: polidekstroza, białko mleka, emulgator: lecytyna sojowa, cukier, aromaty, wanilia 0,1%, słodzik acesulfam K. Może zawierać śladowe ilości orzechów i innych nasion.
Opracowany w Szwajcarii i wyprodukowany w Holandii.