Wyszukiwarka

Agisko żel energetyczny (cytrusowy) - 37g

Cena:6.70
Kod:AG-GEC-37
Do koszyka - +

 

Żel energetyczny AGISKO jest produktem naturalnym, wykonanym ze zbóż uprawianych ekologicznie. Jest pozbawiony sacharozy (cukru białego) i dekstrozy. AGISKO ENERGY GEL nie zawiera kofeiny, guarany i innych neurostymulujących substancji. Dlatego też jest idealnym produktem dla młodych sportowców, został wybrany i jest uznawany przez wiele młodzieżowych klubów sportowych na całym świecie.

 

Naturalny skład i najwyższej jakości składniki zapewniają maksymalną przyswajalność produktu, nawet u zawodników z bardzo delikatnym żołądkiem, bądź wrażliwych na podobne produkty. AGISKO ENERGY GEL okazał się łatwy do strawienia nawet w warunkach bardzo dużego stresu, który wiąże się z potocznie zwanym „zaciśnięciem” żołądka. Dlatego też, stosowanie go nie sprawia problemów podczas ciężkich startów, maratonów, czy przed ważnymi zawodami.

 

 

 

Sposób użycia: dla lepszego rezultatu AGISKO ŻEL powinien być stosowany na 15-20 minut przed wysiłkiem (1 żel), a następnie jedną do dwóch porcji 37g na każdą godzinę wysiłku.

 

 

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.

 

 

Masa netto: 37g.

 

Smak: cytrusowy.

 

 

 

Wartości odżywcze100 g37 g
Wartość energetyczna1465,31kj/ / 348,08kcal541,58kJ / 128,65kcal
Tłuszcze11,23 g4,15 g
– w tym nasycone kwasy tłuszczowe8,6 g3,2 g
Węglowodany61,7 g22,8 g
– w tym cukry61,7 g22,8 g
Białka0,03 g0,01 g
Sól0 g0 g
MCT11,01 g4,07 g
D-ryboza1,5 g0,55 g

 

 

 

 

Składniki: syrop glukozowy (z wysoką zawartością maltozy i maltotriozy), średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT (średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe z oleju kokosowego, maltodekstryna, krzemionka), woda demineralizowana, suchy sok z marchwi, cytryny, pomarańczy (marchew, pomarańcza, cytryna, maltodekstryna), D-ryboza, kwas: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu.